Motus: conceptontwikkeling oude school

De oude school aan de Beatrijsstraat in het Haagse Moerwijk krijgt een nieuwe bestemming. In samenwerking met Motus ontwikkelden wij een concept waarmee de school weer een bruisende plek wordt waar ondernemers zich graag vestigen. Nu en in de toekomst.

Van interviews tot uitgewerkt concept

In een intensieve periode van 3 maanden, werkten wij nauw samen met het team van Motus. Samen interviewden we omwonenden, ondernemers van binnen en buiten Moerwijk en andere belangrijke stakeholders als de wijkagent, community builder en de huidige gebruikers van het pand. Daarnaast deden we deskresearch, organiseerden een brainstormsessie om tot verrassende inzichten te komen en vormden wij de verschillende scenario’s tot het concept met de werknaam ‘Meeek’. Ook het uiteindelijk concept is getoetst bij verschillende belanghebbenden. Met een aantal kleine aanscherpingen, staat er nu een ijzersterk plan om de school nieuw leven in te blazen!

Meeek: waar maken en werken hand in hand gaan

Het concept richt zich op het centraal stellen van de ambacht. In dit voorstel passen alle initiatieven die straks plaatsnemen in het pand, binnen de vier conceptpilaren:

  • Maken
  • Werken
  • Leren
  • Verbinden

Deze vier pilaren maken van de oude school weer een bruisende plek waar ondernemers zich graag vestigen, nu én in de toekomst.

Een sluitende businesscase en programma van eisen

De experts van Motus hebben het concept direct vertaald naar een sluitende businesscase en gedetailleerd programma van eisen. Heel kort door de bocht staat hierin beschreven hoe het pand verbouwd moet worden en welke opbrengsten de gemeente de komende jaren kan verwachten.

Aansluiting op de doelstellingen van Gemeente Den Haag

Het concept, dat in opdracht van de Gemeente Den Haag is ontwikkeld, sluit aan bij de ambitie om ruimte beschikbaar te stellen voor kleinschalig maakindustrie. Daarnaast draagt dit concept bij aan het weer verbinden van Moerwijk aan Den Haag.

Benieuwd naar de vervolgstappen?

Wij ook! Hou samen met ons de Gemeente Den Haag in de gaten en wie weet zien wij het concept over een tijdje in de praktijk terug. Dat zou toch mooi zijn toch :)? Wij zijn in ieder geval super trots dat we hebben mogen meewerken aan dit bijzondere concept.

 

0/5 (0 Reviews)
Floor van Wakeren

Floor van Wakeren

Strateeg

“Luisteren, vragen, nog meer luisteren, even laten bezinken, jou uitdagen en repeat. Dat is mijn stijl. Ik wil graag begrijpen wat jij doet om je op de beste manier te kunnen helpen. Snap ik je? Dan vertaal ik jouw ambitie naar een praktisch marketingconcept, bepalen we samen passende marketingactiviteiten of help ik je met het vinden van rake woorden.”

Ook tijdelijke marketing ondersteuning nodig in jouw project?

Vind ik super leuk! Stuur me een berichtje, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Het was super om Floor tijdelijk bij het team te hebben. Ze werkt professioneel en weet in gesprekken de juiste snaar te raken bij mensen waarmee onderliggende behoeftes bovenkomen. Tot slot heeft ze het ontwikkelde concept in een ijzersterk rapport weten om te zetten.

Casper Witteman, mede-eigenaar Motus