Video.

Je kan niet meer zonder

Je kunt geen social media kanaal of nieuwsplatform meer openen zonder video tegen te komen. En dat is niet voor niets! Van bedrijfsvideo of recruitmentvideo, tot animatie of mini documentaire, wij helpen je.

Help mij met video

Hoe wij je hierbij helpen?

Video is een prachtige manier om aandacht te trekken en jouw verhaal op een aantrekkelijke manier te vertellen. Maar hoe bepaal je nou wat de ideale vorm is? Een bedrijfsvideo, een mini documentaire, een uitleganimatie of toch een instructievideo. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij helpen je om de juiste vorm te vinden, passend bij jouw doel.

Voor ieder budget een passende video
Welk type video voor jouw organisatie het meest geschikt is, hangt af van de doelstelling maar ook het budget. Hoe groter het budget, hoe meer mogelijkheden. Toch betekent dat niet altijd een betere video. Het gaat er immers om dat de video zijn doel dient. Door slim te kijken naar de doelstelling én het budget, vinden we eigenlijk altijd een passend concept.

Interactieve video? Yes, we do!
Je ziet het steeds meer, een video waarin je zelf kiest welk onderwerp je wil bekijken. Handig als je veel te vertellen hebt maar niet alles relevant is voor iedere kijker. Er zijn verschillende platforms waarmee je interactieve video kunt publiceren, wij helpen je graag bij de inrichten en natuurlijk het realiseren van de video’s zelf!

Benieuwd hoe video voor jouw organisatie kan werken? Ik denk graag met je mee!

Aquaspark: team video

Voor Aquaspark maakten we een korte video waarin het team zichzelf voorstelt aan investeerders. De nadruk ligt op de teamleden zelf en hun verhaal. Geen poespas, gewoon een rete strak verhaal.

Installatiemonteur worden?

ASSA ABLOY Entrance Systems is op zoek naar installatiemonteurs. We maakten twee portretten van echte #doornerds om te laten zien hoe de mensen achter ASSA ABLOY Entrance Systems eruit zien.

Echte mensen, met echte verhalen, zonder poespas met een eerlijk verhaal, daar zijn we goed in en daar houden we van.

Bomendag met ASSA ABLOY

Voor onze opdrachtgever ASSA ABLOY Entrance Systems mochten we mee op boomplantdag! Samen met Trees for All is ASSA ABLOY dit jaar begonnen met het aanleggen van nieuw bos. Omdat een industriële maker zoals ASSA ABLOY de komende jaren nog echt wel wat blijft uitstoten, is het mooi om te zien dat ze zich zo hard maken voor duurzaamheid. Dat is niet alleen op deze manier, overal binnen de organisatie wordt er constant gezocht naar verbeteringen.

Domus Nostra huisband – Saffier

In Domus Nostra wonen mensen met het syndroom van Korsakov. Het is een kleinschalig woon- en expertise centrum. We volgen een bewoner en leren hoe muziek kan helpen om het leven waarde en kleur te geven.

Infomedics ondernemersportret

Voor de masterclasses ondernemen die Infomedics i.s.m. ABN Amro organiseert, maakten dit portret. Deze tandarts begint met een grote ingrijpende verbouwing en neemt de kijker mee in zijn ervaringen.

NEaR research – Saffier

De Wetenschappelijke Onderzoeks Commissie (WOC) van Saffier is onderdeel van het Universitair Netwerk voor de Care, regio Zuid-Holland (UNC-ZH). Dat het belangrijk is om de brug te slaan tussen werkvloer en onderzoek wordt duidelijk in deze video.

Mantelzorgersonderzoek – Saffier

De Wetenschappelijke Onderzoeks Commissie (WOC) van Saffier is onderdeel van het Universitair Netwerk voor de Care, regio Zuid-Holland (UNC-ZH). Dat het belangrijk is om de brug te slaan tussen werkvloer en onderzoek wordt duidelijk in deze video.

ABN Master classes

Infomedics organiseert jaarlijks i.s.m. onder andere ABN een aantal masterclasses waarin tandartsen vragen kunnen stellen ron het ondernemerschap. Hoewel deze uitnodiging het uiteindelijk niet gehaald heeft, was deze wel de voorkeur van Tweekoppig.

 

Royal Ballet

Samen met de Dutch Don’t Dance Division maakte we tijdens de lockdown in 2021 een prachtige uur durende live stream. Op geweldige en unieke plekken in Den Haag mochten we de choreografieën vast leggen. wat een kadootje!

Stenendijk in hasselt

Hoe verstevig je een eeuwenoude dijk op een duurzame wijze zonder dat de omwoners en het nabij gelegen natuurgebied er hinder van onder vinden. In opdracht van Gebroeders de Koning filmen we het begin van dit traject waarbij er een onzichtbare beschermwand geplaatst zal worden achter de unieke en karakteristieke bakstenen wand. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, gebeurt dit alles elektrisch de komende jaren!

Urban Deltas corporate story

Urban Deltas strijdt voor gezond water en waterleven in onze stedelijke omgeving. Veel van ons water binnen de stad voldoet niet aan de richtlijnen waardoor onderwaterleven het op veel plaats zwaar heeft. Samen met Tieme maakten we deze wat langere video om dit verhaal op een mooie manier, gestructureerd en helder te vertellen.

Edin dental academy

Edin is een van de grootste en meest professionele opleider binnen de dentale wereld in Nederland. Om de opleiding voor tandartsassistent meer ruchtbaarheid te geven, maakten we dit portret.

Perfect serve

Voor Hermit Coastal gin maakten we een serie van korte how-to video’s die bij de Corona thuis cocktail box hoorde. Het is natuurlijk tot daar aan toe dat je gedwongen in lock-down moet, maar daar mag je toch wel een cocktail bij drinken?!?! Zo maak je hem!

Natural Beauty

Voor Hermit Coastal gin maakten we een serie van korte how-to video’s die bij de Corona thuis cocktail box hoorde. Het is natuurlijk tot daar aan toe dat je gedwongen in lock-down moet, maar daar mag je toch wel een cocktail bij drinken?!?! Zo maak je hem!

Salty Clementine

Voor Hermit Coastal gin maakten we een serie van korte how-to video’s die bij de Corona thuis cocktail box hoorde. Het is natuurlijk tot daar aan toe dat je gedwongen in lock-down moet, maar daar mag je toch wel een cocktail bij drinken?!?! Zo maak je hem!

De juiste vorm voor jouw video kiezen is één, maar zorgen dat de juiste mensen deze ook zien, is ‘a whole different cookie’. Gelukkig hebben we ook daar ervaring in!

Ik wil video! Maar ik weet niet hoe..?

Overweldigd door alle mogelijkheden? Heel erg logisch! Als we één ding zeker weten, is dat een standaard oplossing niet bestaat. Daarom kijken we bij iedere videowens opnieuw wat het doel is dat je wil bereiken met jouw video, binnen welk tijdspad dit moet gebeuren en binnen welk budget we moeten blijven. Samen met jou vinden we de vorm die het beste past. Wat dit ook is, we beloven je een unieke video waar ook wij weer trots op kunnen zijn!

Wat opdrachtgevers ons zoal vragen

Waar moet ik zakelijke video’s over maken?

Over jouw organisatie en wat jullie bezig houdt natuurlijk! Laat zien hoe jullie werken, laat collega’s vertellen waar ze warm van worden en ga bij klanten langs om ze te laten vertellen wat jullie voor ze betekenen. Meer ideeën nodig? Trek even aan de bel, wij hebben er plenty!

Waarom is het belangrijk om een script te maken?

Het maken van een script dwingt je om vooraf goed na te denken over het doel van de video. Voor wie maak je de video en wat wil je ermee bereiken? Vervolgens kun je bepalen welke boodschap je aan de kijker wil meegeven. Zo waarborg je dat je de juiste dingen (laat) filmen en zorg je dat je je doel bereikt.

Moet je een script altijd helemaal uitschrijven?

Nee hoor, dat hangt helemaal van de video af. Ga je voor een video waarin je verschillende mensen een verhaal laat vertellen? Schrijf het script dan vooral niet helemaal uit. Laat mensen het verhaal in hun eigen woorden doen, dan krijg je het mooiste (en meest geloofwaardige) resultaat.

Werk je met een voice-over of animatievideo? Dan is het wel essentieel om het script woord voor woord uit te schrijven. 

Wij kunnen je uiteraard helpen bij het schrijven van jouw script.

Waar moet ik op letten bij het selecteren van een videobedrijf?

Is er een klik? En snappen ze waarom je video nodig hebt? Kun je op beide volmondig ja zeggen, dan ben je al een heel eind.

Een goed videobedrijf helpt je om scherp te krijgen waar je video precies voor inzet, wat voor een soort video(‘s) daarbij hoort en hoe je zorgt dat de video door de juiste mensen wordt gezien. Natuurlijk spelen kosten ook een rol maar een goede partner kan je voor verschillende budgetten helpen en snapt ook hoe jouw budget (klein of groot) maximaal inzet.

Wat is de ideale lengte voor een video?

Die bestaat niet! Dus laat je vooral niet gek maken door berichten als ‘zorg dat je video niet langer dan 1,5 minuut is’. Natuurlijk is het goed om jouw boodschap kort en krachtig over te brengen maar kort, korter, kortst is niet altijd beter. Sommige onderwerpen verdienen nou eenmaal meer tijd. En eerlijk is eerlijk, als mensen echt geïnteresseerd zijn in jouw video, kijken ze die extra minuten echt wel :).

Hebben jullie ook een eigen studio?

Nee. Zo houden wij de kosten voor onze opdrachtgevers laag en blijven we flexibel. Wij draaien het liefst bij onze klanten op locatie. Zo houden we feeling bij wie jij bent en wat je doet. Is het toch nodig om in een professionele studio te draaien? Dan huren we die op het moment dat het nodig is op de plek die voor jou handig is.

Ik wil zelf video's maken, kunnen jullie me opweg helpen?

Jazeker. We snappen dat het niet altijd haalbaar is om voor iedere video een professional in te schakelen. Daarom geven wij je graag de handvatten om zelf aan de slag te gaan. Denk aan een video training, of het gezamelijk ontwikkelen van een concept waarbij we jou richtlijnen meegeven voor de video’s die je zelf maakt. We kunnen je ook alleen helpen in de montage zodat jij op onze aanwijzing zelf kunt filmen.