Interactieve video,

wat is het?

Wat het is, is niet zo spannend. Wat het oplevert wel! Interactieve video is een fantastische tool om processen te optimaliseren, met een persoonlijke touch.

Ervaar zelf wat interactieve video is. 

Voordat je dit leest: eerst de video kijken :)!

Zoals je kunt zien, heb je als kijker de regie in handen. Jij bepaalt wat je wil zien, zonder dat je gedwongen wordt alles te bekijken. Doordat je als kijker echt meedoet, is de betrokkenheid hoger en is de kans groter dat de boodschap overkomt.

Benieuwd wat interactieve video jou kan opleveren? Plan een gratis uurtje sparren in. Daarna weet jij of interactieve video geschikt is om jouw uitdagingen aan te pakken.

“Met onze interactieve onboarding video leren nieuwe medewerkers al vóór hun eerste werkdag meer over hun eerste werkdag én onze organistie.”

Leonie Berends, Marketingmanager Infomedics

Wat levert interactieve video op?

Dat bepaal jij! Zie interactieve video als een tool om processen mee te optimaliseren. Daar waar mensen, mensen persoonlijk te woord staan, ligt een optimalisatie kans. Want als je mensen met video nog steeds goed te woord kunt staan, speel je jouw mensen vrij om die vragen te beantwoorden die je niet kunt automatiseren. Zodat wij dingen kunnen doen die er écht toe doen. Die het verschil maken in het succes van de organisatie.

Blije mensen

Tijd

Geld

Wil jij ook meer tijd, geld en blije mensen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen wat interactieve video voor jou kan betekenen!

Hoe zet je interactieve video in?

Maak interactieve onbaording videos

Dichte het gat tussen het moment van tekenen en de eerste werkdag van nieuwe collega’s door alvast een interactieve video te sturen. Zo komen ze goed voorbereid naar hun eerste werkdag en ze houden hun enthousiasme vast. En dat leidt dan weer tot een succesvolle onboarding en daarmee lager verloop.

Maak interactieve recruitmentvideo's

Met interactieve video kun je potentiële medewerkers op een leuke, onderscheidende manier kennis laten maken met de organisatie. Daarnaast gebruik je de video’s direct als leadgenerator. Je voegt namelijk eenvoudig, leuke(!) formulieren toe. Grote kans dat die leads ook echt waardevolle leads zijn, mensen weten immers een stuk beter bij wie ze solliciteren. Kortom, zo draagt interactieve video bij aan meer waardevolle sollicitaties!

Maak digitale videohandleidingen

Videohandleidingen maar dan interactief. Skip als kijker direct naar het punt waarover je daadwerkelijk uitleg wil. En geniet ook nog eens van super duidelijke uitleg waarmee je vragen daadwerkelijk zelf kunt oplossen. Blije klanten én minder vragen op de servicedesk. Zo kunnen de servicedesk medewerkers dingen doen die echt het verschil maken.

Maak een digitale showroom

Klanten zelf hun product laten samenstellen in een toffe video configurator? Het kan! Of klanten specifieke uitleg geven over precies die dingen waar ze meer over willen weten. Met interactieve video maak je online winkelen weer persoonlijk en ontlast je het accountmanagement team. Kortom, meer verkopen en een lagere druk op sales.

Presenteer jaarcijfers op een leuke, interactieve manier!

Jaarcijfers saai? Niet als je ze goed kunt toelichten! Maak een persoonlijke video ondersteund met animatie en iedereen snapt waar je het over hebt. Voeg daar interactie aan toe en mensen kunnen precies die delen kijken die op hun van toepassing zijn. En zo weet iedereen écht wat er te doen staat.

Maak (verplichte) trainingen weer leuk!

Verplichte trainingen voor alle (nieuwe) medewerkers? Bijvoorbeeld om uit te leggen hoe jullie omgaan met databeveiling en privacy van klanten? Gebruik interactieve video! Medewerkers leren op een leuke manier en jij kunt precies zien wie de training heeft afgerond. Voeg daar nog een aantal toetsvragen aan toe en je weet ook of mensen het daadwerkelijk hebben begrepen. Kortom, effectief leren en resultaten meten.

Maak intervisiegroepen nog leerzamer met interactieve praktijkcases

Gebruik interactieve video om praktijkcases te presenteren en tijdens de video met elkaar te bespreken. Door verschillende keuzemomenten toe te voegen, verandert het verloop van de video en daarmee de uitkomst. Een super effectieve manier om verschillende aanpakken met elkaar te bespreken voor uitdagingen die vaak geen standaard oplossing hebben.

Jouw (of onze) creativiteit bepaalt de grens

Met interactieve video is echt van alles mogelijk. Eigenlijk geldt: als jij het kan verzinnen, kunnen wij het maken. Dat is gaaf! Maar soms ook lastig.

Om ook jouw creativiteit te laten stromen, wil je misschien het volgende nog weten:

  • je kan eenvoudig linken naar externe platforms voor verdiepende informatie. Bijv. op de website of het intranet
  • je kunt gepersonaliseerde content aanbieden op basis van de keuzes van de kijker óf door vooraf ingegeven informatie
  • je kunt interactieve video ook achter een inlog aanbieden, wel zo fijn als je met persoonsgegevens gaat werken
  • je kunt jouw verhaal ook door jouw eigen avatar, denk: digitale assistent, laten vertellen
  • je kunt alles meten en dus optimaliseren. Fijn om de business case te overtreffen
  • je kunt formulieren toevoegen om informatie van de gebruiker op te halen (let op: hou het leuk! Teveel invulvelden blijven saai, ook in video)
  • optimaliseren betekent ook video’s kunnen vervangen, toevoegen of verwijderen
  • je kan uiteraard je eigen huisstijl toepassen

Plan een gratis uurtje sparren met ons in

Als je het tot hier hebt gered, is het tijd om die afspraak te plannen. Want jij wil toch ook meer tijd, geld en blije mensen? Stuur ons een bericht en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

3 + 14 =

0/5 (0 Reviews)