Video ondersteuning bij Saffier

Met drie prachtige video's, stal Saffier de show tijdens het online evenement "De ontdekkingsreis door de ouderenzorg". Gemaakt als gespreksopener bleken ze ook voor het grotere publiek fijn om uit te leggen waar Saffier zich mee bezig houdt.

Als een vlieg op de muur, kregen wij een kijkje in het leven van de mensen van Saffier

Saffier is een zorgorganisatie die (ouder wordende) mensen ondersteunt om zichzelf te kunnen zijn en blijven. Ze helpen zowel thuiswonende als mensen die in één van hun locaties wonen. Om collega’s en partners meer te vertellen over de verschillende activiteiten van Saffier, organiseerden ze het online evenement “De ontdekkingsreis door de ouderenzorg”. Voor dit evenement verzorgden wij drie video’s die dienden als gespreksopener.

In drie van de huizen van Saffier kregen wij een kijkje in het dagelijks leven van de mensen die ze helpen. Het is altijd weer bijzonder om verschillende mensen, in hun eigen vertrouwde omgeving, zo goed mogelijk op camera te zetten.

Het mantelzorgersonderzoek

Hoe gaan mantelzorgers samen met professionele hulpverleners om met een client? Waar kunnen zij elkaar versterken en wat kunnen we leren van elkaar? Wat gaat er goed en wat kan er nog beter?

Het NEaR onderzoek

Visuospatieel neglect – kortweg neglect – is een veel voorkomende cognitieve stoornis na een beroerte, waarbij voor een gedeelte van de ruimte geen of minder aandacht is. Neglect heeft vergaande gevolgen zoals een langere revalidatie, minder herstel en meer afhankelijkheid bij het uitvoeren van activiteiten.

 

De huisband van Saffier

Het syndroom van Korsakov is een aandoening waarbij een gedeelte van de hersenen wordt aangetast. Hierdoor ontstaat geheugenverlies. Cliënten hebben een verminderd vermogen om te plannen en organiseren. Het gedrag van de persoon met Korsakov verandert en hij of zij kan niet langer voor zichzelf zorgen. Samen spelen ze in de band ‘Accent’.

0/5 (0 Reviews)
Takis Tap

Takis Tap

Createeg

“Zodra je mij vertelt over jouw ambities gaat mijn creatieve brein draaien. Van spannende vormgeving tot verrassende video concepten, alles komt voorbij. Ik ben een maker in hart en nieren. Of het nou gaat om video, het bouwen van een website of animeren van gifjes, het liefst doe ik het allemaal zelf.”

Ook op zoek naar gespreksopeners?

Met relatief kleine budgetten kunnen we al leuke items maken die perfect in te zetten zijn tijdens jouw event.
Meer over video

"We zijn superenthousiast over de video van de huisband en denken dat we met dit filmpje echt een mooie indruk geven van vaktherapie bij Saffier."

Joeke van Santen, beleidsadviseur onderzoek en ontwikkeling