Eu-HEM: Videoserie voor én door internationale studenten

Om toekomstige masterstudenten een indruk te geven van het internationale studentenleven tijdens het Eu-HEM masterprogramma, maakten we een korte videoserie. Een serie waarin Eu-HEM studenten en alumni vertellen hoe is het om in 4 verschillende steden te studeren, waarom Eu-HEM zo tof is en wat je er uiteindelijk mee kan bereiken.

European Master in Health Economics and Management

Een tweejarige masteropleiding waarbij studenten in 4 Europese kunnen studeren, dat is Eu-HEM. De samenwerking tussen 4 topuniversiteiten biedt studenten niet alleen een inhoudelijk sterk programma maar ook de kans om een unieke skillset te ontwikkelen door aan 4 verschillende universiteiten te studeren. Maar hoe is het nou eigenlijk om in verschillende steden te studeren? En hoe moeilijk is het om toegelaten te worden tot dit exclusieve programma? En wat zijn je carrière mogelijkheden na die tijd eigenlijk? We vroegen het studenten en alumni en vatten hun antwoorden samen in de korte videoserie ‘Eu-HEM across Europe’.

 

Het concept: Eu-HEM across Europe

Om het internationale karakter van de opleiding te benadrukken, interviewden we studenten van over de hele wereld vanuit hun eigen woon-, studie- of werkplek. Dit geeft gevoel bij het type student dat geschikt is om het masterprogramma te volgen en laat iets van de potentiële studie-, woon- of werkomgeving zien. Om de productie haalbaar en budget vriendelijk te houden, hebben we alle studenten online geïnterviewd en dit vervolgens opgenomen via hun eigen webcam. Door het in een mooi vormgegeven template te gieten, straalt de serie direct Eu-HEM en professionaliteit uit. De beeldkwaliteit van de interviews laat immers duidelijk zien dat het niet gefilmd is met een professionele camera.

Door echte studenten en echte alumni aan het woord te laten zonder een vooraf geregisseerd verhaal, behouden we de echtheid. De verhalen zijn geloofwaardig en geven de kijker daarnaast direct een gevoel bij het type student dat geschikt is voor het masterprogramma. Zo leren potentiële studenten niet alleen hoe het is om de opleiding te volgen maar kunnen ze zelf aanvoelen of ze zich aangetrokken voelen tot dit type student.

Voor de website, social media en nieuwsbrieven

We kozen voor een serie van 13 korte video’s in plaats van 1 of 2 lange video’s. In iedere video staat 1 vraag centraal die door 3 verschillende mensen wordt beantwoord. De kijker weet vooraf precies wat hij van de video mag verwachten en hoeft niet in de video’s te zoeken naar het deel waar ‘die ene vraag’ wordt beantwoord. De korte video’s zijn verweven in de website waar ze ingezet worden op het moment dat ze relevant zijn. Oftewel, de bezoeker leest iets over het vinden van een studenten woning en kan direct de video kijken over dit onderwerp.

Daarnaast is dit ideale social media content. Kort, krachtig en to-the-point en daarnaast gewoon leuk als je je aan het oriënteren bent op de opleiding. Tot slot worden de video ook meegenomen in de nieuwsbrieven waarin aanstaand studenten meer te weten komen over het programma en alles wat er rondom de inschrijving geregeld moet worden.

Check de volledige serie!

 

 

 

 

0/5 (0 Reviews)
Floor van Wakeren

Floor van Wakeren

Strateeg

“Luisteren, vragen, nog meer luisteren, even laten bezinken, jou uitdagen en repeat. Dat is mijn stijl. Ik wil graag begrijpen wat jij doet om je op de beste manier te kunnen helpen. Snap ik je? Dan vertaal ik jouw ambitie naar een praktisch marketingconcept, bepalen we samen passende marketingactiviteiten of help ik je met het vinden van rake woorden.”

Ook een toffe videoserie?

De video's zien er echt heel mooi uit, en de vragen sluiten heel goed aan bij de vragen van studenten voor studenten!

Leona Hakkaart-van Roijen, Programmadirecteur Eu-HEM (ESHPM)