De Nieuwe Ludgerusschool in Soest

Deze leuke basisschool in Soest-Zuid staat voor een aantal grote veranderingen. Belangrijk dus om ouders, leerkrachten, kinderen maar ook de gemeente hier goed over te informeren. Met korte uitlegvideo's een campagne website en communicatieadvies, helpen wij ze hierbij.

Van basisschool naar kindcentrum

De ambities van Koen Weusten, directeur van de Ludgerusschool in Soest, zijn groot. Niet alleen een verbouwing om de grote hoeveelheid beschikbare vierkante meters beter en breder te gebruiken, maar ook een verbreding van basisschool naar kindcentrum. Op termijn wordt de Ludgerusschool een plek waar kinderen van 0 tot 12 kunnen werken aan hun ontwikkeling.

De verbinding opzoeken met de wijk is super belangrijk. Zo kunnen wijkinitiatieven gebruik maken van ruimtes binnen de school buiten reguliere schooltijden en is er ruimte voor inspirerende samenwerkingen. Denk aan senioren die samen met leerlingen activiteiten ondernemen of zorgverleners die leerlingen net dat extra steuntje bieden als dat nodig is.

Deze veranderingen zijn groot voor een traditionele basisschool. Het is dan ook niet voor iedereen even eenvoudig om mee te bewegen. Het wordt leuker, beter en breder, maar er zijn ook heel veel vragen en minstens zo veel stakeholders. Goede communicatie is dus van groot belang om iedereen aangehaakt te houden!

Vanuit Tweekoppig hielpen wij Koen om plannen te structureren en alle veranderingen te communiceren door middel van video’s en een specifieke campagne website.

Een duidelijke, herkenbare huisstijl

De huisstijl is speels, overzichtelijk en rustig. De boodschap is verreweg het belangrijkst tijdens deze campagne, dus we kozen voor geen poespas. Wel hebben we de hint gemaakt naar het klassieke schoolbord en het nakijken van je huiswerk door gebruik te maken van marker strepen en pijlen. Het oranje is de steunkleur uit de huisstijl van de Ludgerusschool.

Met name de toegankelijkheid op diverse schermen, eenvoud in het lezen door contrast rijke typografie en kleurgebruik was een belangrijk onderdeel.

 

Video als belangrijkste drager

Om Koen te helpen in het vertellen en structuren van het verhaal, maken we gebruik van een teleprompter. Door samen het verhaal uit te schrijven en te oefenen kunnen we goed to the point blijven en alle boodschappen helder overbrengen. Het coachen van ongetrainde sprekers om een goede presentatie neer te zetten kunnen we goed.

In dit geval verrijken en ondersteunen we het verhaal door eenvoudige animaties die net even de woorden en uitdrukkingen ondersteunen. Meelezen tijdens gesproken woord is een zeer effectieve wijze om informatie over te brengen en te zorgen dat deze informatie ook bij de kijker blijft hangen.

Floor en Takis

Floor en Takis

Tweekoppig

“Sommige projecten bedenken we vanaf niets in samenwerking met onze opdrachtgever. Dat betekent altijd werken met beide koppen. Elkaar scherp houden, conceptueel nadenken en een ongezouten mening.”

Sta je ook voor veranderingen die je op een goede manier wil communiceren? Kom een uurtje vrijblijvend sparren!

"Als basisschooldirecteur heb je te maken veel verschillende stakeholders. Dit is lang niet altijd makkelijk. Tweekoppig heeft mij geholpen om het verhaal aan de verschillende stakeholders te vertellen op een passende en vooral toegankelijke manier."

Koen Weusten, directeur Ludgerusschool Soest

Meer van ons werk

Tha boutique flavour; dit is waarom je hem wil hebben!

Tha boutique flavour; dit is waarom je hem wil hebben!

Uhhh, wat?? Soms heb je gewoon wat meer tekst nodig om uit te leggen wat je nou eigenlijk bedoelt met ‘de boutique ... verder lezen

Geerlings & Benard

Geerlings & Benard

Van portfolio website naar professionele Wordpress site met eigen vormgeving. Alles om opdrachtgevers vertrouwen ... verder lezen

Infomedics, interne videopresentatie

Infomedics, interne videopresentatie

In een 35 minuten durende video heeft Infomedics haar interne organisatie uitgelegd hoe de nieuwe ... verder lezen

To whom ever this may concern

To whom ever this may concern

In opdracht van STET filmde we dit indringende portret van Onias Lansveld waarin hij zijn monoloog voor het Keti ... verder lezen