IGNE, van marketingplan naar content

In het marketingplan liggen de ambities vast, met sterke content helpen we IGNE om de ambities waar te maken en zich te positioneren als tech partner.

Wat begon bij een marketingplan groeide uit tot een structurele samenwerking voor content

IGNE ontwikkelt digitale producten. Online platforms en apps dus. Ze gaan voor oplossingen waar gebruikers van houden en organisaties van groeien. Waar ze technische uitdagingen zien als mooie puzzels, ontbreekt het ze aan de tijd (en passie) om de wereld te vertellen hoe goed ze hierin zijn. Daarom worden ze door potentiële klanten nog wel eens verward met websitebouwers, niet echt wat ze willen zijn. Wij helpen ze bij het vertellen waar ze wel goed in zijn.

Voor IGNE realiseren we de volgende dingen:

  • marketingplan
  • contentcreatie: klantcases, blogs, webteksten, whitepapers, etc.

Ijzersterkte copy, waar de expertise van IGNE centraal staat, daar helpen wij ze bij. De plaatsing en vormgeving verzorgen ze overigens zelf. Appeltje eitje natuurlijk als je zelf expert bent in het bouwen van digitale producten :).

De marketingstrategie samengevat in een praktisch marketingplan

Van websitebouwer naar tech partner: de uitdaging van IGNE lag in het herpositioneren van het merk. In het marketingplan hebben we de positionering en ambities van IGNE vastgelegd en vertaald naar marketingactiviteiten. Op de korte termijn werkten we aan de juiste uitingen via de eigen kanalen zodat we op de lange termijn campagne kunnen voeren.

Quick wins voor de herpositionering

Het laden van het merk IGNE start op de eigen website en LinkedIn profielen van IGNE en haar co-founders. Door de websiteteksten aan te scherpen, klantcases te herschrijven en in te zetten op het delen van kennis via blogs, een whitepaper en checklist positioneren we IGNE als tech partner. Content die daarna perfect ingezet kan worden via de eigen social kanalen. LinkedIn profielen zijn gelijkgetrokken voor een uniforme uitstraling en de contentplanning voor de komende weken is voorbereid.

Lange termijn ambities

Op de lange termijn focussen we de marketingactiviteiten op het aantrekken van nieuwe klanten. Naast de eigen kanalen, kijken we naar de inzet van externe kanalen als blogwebsites en andere relevante platform om kennis te delen. Hiervoor schrijven we doorlopend blogs op basis van de kennis van de experts van IGNE. Zo kunnen zij blijven doen waar ze goed in zijn.

0/5 (0 Reviews)
Floor van Wakeren

Floor van Wakeren

Strateeg

“Luisteren, vragen, nog meer luisteren, even laten bezinken, jou uitdagen en repeat. Dat is mijn stijl. Ik wil graag begrijpen wat jij doet om je op de beste manier te kunnen helpen. Snap ik je? Dan vertaal ik jouw ambitie naar een praktisch marketingconcept, bepalen we samen passende marketingactiviteiten of help ik je met het vinden van rake woorden.”

Ook toe aan een sterke positionering?

In een marketingplan leggen we vast hoe jij het komend jaar kunt werken aan jouw positionering. Bel je ons?

"Floor weet iedere keer weer de juiste snaar te raken in haar teksten. Of het nou blogs, webteksten of whitepapers zijn, het is relaxt om kennis over de schutting te gooien die terugkomt in direct te plaatsen blokjes content."

Max Tilli, Co-founder bij IGNE