Klantcase.

Motus: conceptontwikkeling oude school

De oude school aan de Beatrijsstraat in het Haagse Moerwijk krijgt een nieuwe bestemming. In samenwerking met Motus ontwikkelden wij een concept waarmee de school weer een bruisende plek wordt waar ondernemers zich graag vestigen. Nu en in de toekomst.

Van interviews tot uitgewerkt concept

In een intensieve periode van 3 maanden, werkten wij nauw samen met het team van Motus. Samen interviewden we omwonenden, ondernemers van binnen en buiten Moerwijk en andere belangrijke stakeholders als de wijkagent, community builder en de huidige gebruikers van het pand. Daarnaast deden we deskresearch, organiseerden een brainstormsessie om tot verrassende inzichten te komen en vormden wij de verschillende scenario’s tot het concept met de werknaam ‘Meeek’. Ook het uiteindelijk concept is getoetst bij verschillende belanghebbenden. Met een aantal kleine aanscherpingen, staat er nu een ijzersterk plan om de school nieuw leven in te blazen!

Meeek: waar maken en werken hand in hand gaan

Het concept richt zich op het centraal stellen van de ambacht. In dit voorstel passen alle initiatieven die straks plaatsnemen in het pand, binnen de vier conceptpilaren:

  • Maken
  • Werken
  • Leren
  • Verbinden

Deze vier pilaren maken van de oude school weer een bruisende plek waar ondernemers zich graag vestigen, nu én in de toekomst.

Een sluitende businesscase en programma van eisen

De experts van Motus hebben het concept direct vertaald naar een sluitende businesscase en gedetailleerd programma van eisen. Heel kort door de bocht staat hierin beschreven hoe het pand verbouwd moet worden en welke opbrengsten de gemeente de komende jaren kan verwachten.

Benieuwd naar de vervolgstappen?

Wij ook! Hou samen met ons de Gemeente Den Haag in de gaten en wie weet zien wij het concept over een tijdje in de praktijk terug. Dat zou toch mooi zijn toch :)? Wij zijn in ieder geval super trots dat we hebben mogen meewerken aan dit bijzondere concept.

Aansluiting op de doelstellingen van Gemeente Den Haag

Het concept, dat in opdracht van de Gemeente Den Haag is ontwikkeld, sluit aan bij de ambitie om ruimte beschikbaar te stellen voor kleinschalig maakindustrie. Daarnaast draagt dit concept bij aan het weer verbinden van Moerwijk aan Den Haag.

Het was super om Floor tijdelijk bij het team te hebben. Ze werkt professioneel en weet in gesprekken de juiste snaar te raken bij mensen waarmee onderliggende behoeftes bovenkomen. Tot slot heeft ze het ontwikkelde concept in een ijzersterk rapport weten om te zetten.

Casper Witteman, mede-eigenaar Motus

Meer klantcases lezen?

Aquaspark: team video

Voor Aquaspark maakten we een korte video waarin het team zichzelf voorstelt aan investeerders. De nadruk ligt op de teamleden zelf en hun verhaal. Geen poespas, gewoon een rete strak verhaal.

Lees meer

AAES: interim marketingmanager

Voor ASSA ABLOY Entrance Systems nam Floor alle marketingwerkzaamheden over bij het vertrek van de marketingmanager. De nieuwe website werd gelanceerd, een recruitmentcampagne opgezet en content doorlopend geproduceerd.

Lees meer

Archief

Benieuwd naar alle mooie dingen die we hebben gedaan?